De focus ligt bij een bindweefselmassage niet zozeer op ontspanning, maar vooral op het herstelvermogen van de huid. Deze stevige massage is bijvoorbeeld geschikt wanneer u een sportblessure hebt opgelopen of wanneer uw rugpijn maar niet weg lijkt te willen gaan. Verwacht veel druk, want uw dieper gelegen huidlagen worden gemasseerd om spierspanningen en chronische pijnen te verlichten.

WAT IS BINDWEEFSEL?

Het bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Beschouw het maar als 'cement' dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is daarnaast verantwoordelijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam. Met een bindweefselmassage worden er bindweefselcellen (de fibroblasten) aangezet tot vernieuwing. Met deze massage wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt. Een bindweefselmassage is daarom ook prima geschikt voor het behandelen van cellulite op bijvoorbeeld uw benen of bij striae.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN EEN BINDWEEFSELMASSAGE?

De massagetechniek lijkt op die van de Zweedse massage: er worden langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken, uitgevoerd bij de armen, rug, benen en de voeten. Lichte strijkingen, rollende bewegingen en het oppakken van de huid; verschillende technieken komen aan bod tijdens de behandeling. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Spierverklevingen ontstaan wanneer de celwanden slecht in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Het masseren van het bindweefsel zorgt dus voor verbetering van de doorbloeding. U kunt deze massage natuurlijk ook ondergaan wanneer u gewoon van een stevige massage houdt; het is verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam.

GOED OM TE WETEN

  • Er wordt bij een bindweefselmassage normaal geen olie gebruikt
  • Een bindweefselmassage is een intense massage voor het lichaam en is dus not your average massage. De lichaamsmassage moet natuurlijk geen pijn doen. Wanneer u eenmaal van de behandeltafel komt, voelt u echter wel direct verschil in hoe u beweegt en zich voelt.
  • Hebt u de smaak te pakken na één intensieve bindweefselmassage? Boek dan een kuur, zodat u doeltreffend kunt werken aan het verbeteren van uw postuur, bewegingsapparaat, maar ook uw spier- en huidconditie. Na meerdere behandelingen ziet u dat de elasticiteit van uw huid verbetert.

Na de behandeling voelen uw spieren en gewrichten direct weer soepel en flexibel aan en geniet u nog dagenlang na van de positieve effecten van de bindweefselmassage.

Met deze massage wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt.