Sportmassage


Al ben je nog zo'n sportfanaat en stretch je nog zo netjes na een work-out, soms ontkom je helaas niet aan spierpijn. Of je nou een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, je ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work-out zwaar te verduren. Met een sportmassage worden je spierknopen en je spierpijn effectief aangepakt en komt je lichaam volledig tot rust.


WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN SPORTMASSAGE?

Net als bij een deep tissue massage, is een sportmassage bij uitstek ideaal voor iedereen met spierpijn. Wij maken gebruik van Shiatsu-massagetechnieken of technieken uit de klassieke Zweedse massage om het meeste uit je behandeling te halen. Onze sportmasseur zal je echter een behandeling op maat geven die volledig aangepast wordt aan jouw wensen. Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt ook preventief bij blessures. De nadruk van de sportmassage ligt op het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen van het lichaam. Hierdoor kan deze stevige massage soms een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Je geniet al van een sportmassage vanaf 30 minuten, maar deze kan makkelijk ook een uur duren - dat is helemaal afhankelijk van de klachten en wensen die je hebt.

Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt verder ook preventief bij blessures.

GOED OM TE WETEN

De sportmassage heeft een verlagend effect op je bloeddruk en hartslag en het bevordert de lymfedrainage en draagt bij aan een betere flexibiliteit. Al met al: ideaal voor de verbetering van sportprestaties. Door de aard ervan is deze massage ook niet geschikt voor mensen met spataderen, trombose, tumors, melanomen, hemofilie of besmettelijke huidaandoeningen. 

Laat je vooral niet misleiden door de naam 'sportmassage'. Een sportmassage is namelijk ook geschikt voor wie zware arbeid verricht, een stijve nek en rug heeft door een verkeerde zithouding, maar ook voor mensen die geen sport beoefenen. Je hoeft geen klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan, want een sportmassage is ook een stevige, maar fijne massage waarvan je de effecten dagen later nog steeds voelt.