Sportmassage


Al bent u nog zo'n sportfanaat en stretcht u nog zo netjes na een work out, soms ontkomt u helaas niet aan spierpijn. Of u nu een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, uw ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work out zwaar te verduren. Met een sportmassage worden uw spierknopen en spierpijn effectief aangepakt en komt uw lichaam volledig tot rust.


WAT KUNT U VERWACHTEN VAN EEN SPORTMASSAGE?

Net als bij een deep tissue massage is een sportmassage bij uitstek ideaal voor iedereen met spierpijn. Wij maken gebruik van shiatsu massagetechnieken of technieken uit de klassieke Zweedse massage om het meeste uit uw behandeling te halen. Onze sportmasseur zal u echter een behandeling op maat geven die volledig aangepast wordt aan uw wensen. Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn die veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt ook preventief bij blessures. De nadruk van de sportmassage ligt op het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen van het lichaam. Hierdoor kan deze stevige massage soms een beetje ongemakkelijk aanvoelen. U geniet al van een sportmassage vanaf 30 minuten, maar deze kan makkelijk ook een uur duren; dat is helemaal afhankelijk van de klachten en wensen die u hebt.

Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn die veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt ook preventief bij blessures.

GOED OM TE WETEN

De sportmassage heeft een verlagend effect op uw bloeddruk en hartslag en zij bevordert de lymfedrainage en draagt bij aan een betere flexibiliteit. Al met al: ideaal voor de verbetering van sportprestaties. Door de aard ervan is deze massage niet geschikt voor mensen met spataderen, trombose, tumors, melanomen, hemofilie of besmettelijke huidaandoeningen. 

Laat u vooral niet misleiden door de naam 'sportmassage'. Een sportmassage is namelijk ook geschikt voor wie zware arbeid verricht, een stijve nek en rug heeft door een verkeerde zithouding, maar ook voor mensen die geen sport beoefenen. U hoeft geen klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan, want een sportmassage is ook een stevige, maar fijne massage waarvan u de effecten dagen later nog steeds voelt.