Zwangerschapsmassage

Uw zwangerschap is een bijzonder moment in uw leven. U bloeit op, uw huid straalt en u kunt niet wachten tot u uw kleintje eindelijk zult ontmoeten. Maar zoals iedereen die een zwangerschap heeft meegemaakt weet, gaat deze periode zeker niet altijd over rozen. Een zwangerschap kan ook vervelende pijnen en klachten veroorzaken.

Gelukkig kan een zwangerschapsmassage uw zwangerschap een stuk aangenamer maken. Het doel van deze massage is om eventuele klachten te verlichten, u weer van nieuwe energie te voorzien én u beter in uw vel te laten zitten.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN EEN ZWANGERSCHAPSMASSAGE?

De focus ligt bij een zwangerschapsmassage op rugpijn, aangezien het behoorlijk zwaar kan zijn voor uw rug om continu een kleintje met u mee te dragen. Helemaal wanneer u ook nog zorg moet dragen voor andere kinderen. Bij aanvang van de massage zal de masseur u helpen om in een comfortabele houding te gaan liggen op de massagetafel. Met gevoelige borsten en een groeiende buik is het namelijk niet prettig om plat op uw buik of rug te liggen. Wij maken gebruik van ondersteunende kussens om tijdens de zwangerschapsmassage zo goed mogelijk bij te dragen aan uw comfort.

Wanneer u eenmaal comfortabel ligt, zal onze masseur te werk gaan met zachte strijkingen en strelingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een serie prenatale massagetechnieken die ervoor zorgen dat uw bloedcirculatie wordt gestimuleerd, u minder vocht zult vasthouden en eventuele spanning en stress als gevolg van uw zwangerschap verminderen. U kunt deze massage het beste vergelijken met een Zweedse massage, maar dan volledig aangepast aan uw zwangerschap.

De massage is ook een uitstekend moment om even een momentje voor uzelf te nemen en uw geest te ontspannen. 

GOED OM TE WETEN

Onze massagetherapeut weet precies welke massagetechnieken wonderen verrichten en welke gebieden zij moet vermijden tijdens uw zwangerschap. Zij is er namelijk op getraind om zoveel mogelijk uit de zwangerschapsmassage te halen op een voor u zo comfortabel mogelijke manier.

Logischerwijs vraagt een zwangerschap veel van uw lichaam en kunnen klachten zich van uw nek tot uw tenen voordoen. Een zwangerschapsmassage is daarom gericht op het verlichten van onder andere lage rugpijn, chronische hoofdpijn, zwellingen en stress. Bent u nog niet zo ver in uw zwangerschap? Dan is het goed om te weten dat de meeste zwangerschapsmassages pas geschikt zijn vanaf 15 weken zwangerschap.

Een zwangerschapsmassage is trouwens niet alleen gericht op het verlichten van klachten of het verwennen van uw lichaam. De massage is ook een uitstekend moment om even een momentje voor uzelf te nemen en uw geest te ontspannen. In deze hectische periode draait bijna alles om de zwangerschap en moet u dus niet vergeten om af en toe ook wat tijd voor uzelf vrij te maken. Een zwangerschapsmassage is in dat geval de ideale verwennerij voor lichaam én geest.